Межбанковский курс валют Межбанковский курс валют Межбанковский курс валют
eZona.org - онлайн видео-каталог

13.08.2009

НБУ намерен провести проверку в банках

ЕЛЕКТРОННА ПОШТА

Національний банк УкраїниДепартамент валютного регулювання 13.08.2009 №13-421/5348-15293 Територіальним управлінням Національного банку України Банкам України

10 та 11 серпня 2009 року Національний банк України здійснив валютні інтервенції для підтримки своєчасного виконання зовнішніх зобов’язань відповідно до поданого банками Національному банку України Календаря платежів в іноземній валюті за зовнішньою заборгованістю перед нерезидентами на cерпень цього року, строк за якими настає не пізніше
17 та 18 серпня 2009 р. відповідно.
У зв’язку з цим Національний банк України зобов’язує територіальні управління Національного банку України здійснити перевірку уповноважених банків з питань дотримання ними умов проведення зазначених валютних інтервенцій в частині документальних підстав для придбання іноземної валюти у Національного банку та відповідності шляхів її використання заявленій цілі інтервенції.
Банкам підготувати відповідні матеріали для оперативного надання їх на розгляд фахівців, які будуть здійснювати перевірку.
Обсяги купленої банком іноземної валюти у Національного банку України будуть доведені додатково територіальним управлінням за місцем реєстрації банку – юридичної особи.
Наразі встановлення порушень умов та цілей зазначених валютних інтервенцій придбана іноземна валюта підлягає поверненню Національному банку України протягом п’яти днів з дня здійснення валютної інтервенції.
Термін звітування за результатами перевірки – 19 серпня 2009 року.
Відповідальність за виконання даного листа покладається на начальників територіальних управлінь Національного банку України та керівників банків.


Перший заступник Голови А.В.Шаповалов

Ткачук Т.А.
230-19-50
******UOHO

Комментариев нет:

Отправить комментарий


Украинская Баннерная Сеть