Межбанковский курс валют Межбанковский курс валют Межбанковский курс валют
eZona.org - онлайн видео-каталог

07.08.2009

от НБУ...

Національний банк України
07.08.2009 №13-421/5220-14928

6 серпня 2009 року Національний банк України здійснив валютну інтервенцію для підтримки своєчасного виконання зовнішніх зобов’язань відповідно до поданого банками Національному банку України Календаря платежів в іноземній валюті за зовнішньою заборгованістю перед нерезидентами на cерпень цього року, строк за якими настає не пізніше
10 серпня 2009 р.
У зв’язку з цим Національний банк України зобов’язує територіальні управління Національного банку України здійснити перевірку уповноважених банків з питань дотримання ними умов проведення валютної інтервенції в частині документальних підстав для придбання іноземної валюти у Національного банку та відповідності шляхів її використання заявленій цілі інтервенції.
Банкам підготувати відповідні матеріали для оперативного надання їх на розгляд фахівців, які будуть здійснювати перевірку.
Обсяги купленої банком іноземної валюти у Національного банку України будуть доведені додатково територіальним управлінням за місцем реєстрації банку – юридичної особи.
Наразі встановлення порушень умов та цілей зазначеної валютної інтервенції придбана іноземна валюта підлягає поверненню Національному банку України протягом п’яти днів з дня здійснення валютної інтервенції.
Спеціальну увагу прошу звернути на виконання вимог Постанови Правління НБУ №108 від 28.02.2009.
Термін звітування перевірки – 12 серпня 2009 року.
Відповідальність за виконання даного листа покладається на начальників територіальних управлінь Національного банку України та керівників банків.
Прошу врахувати, що зазначені перевірки матимуть регулярний характер.

Комментариев нет:

Отправить комментарий


Украинская Баннерная Сеть